Resultatet

Nu är det nästan tre månader sedan jag påbörjade sommarens stora projekt, Grace Wellness Viktskola och träning med PT. Så här i efterhand kanske jag borde insett att sommaren inte är årets bäst lämpade tid att ägna sig åt en chockartad hälsoreform, men vad kan jag säga, jag hade väl en blond liten stund. Och det blonda ögonblicket fick jag lida för. Ingen alkohol, inga kolhydrater på kvällen, 60 minuter cardio varje dag och styrketräning tre gånger i veckan. Ingen picknick direkt.

Karaktären höll i sig väldigt bra ungefär till vecka sju, då ryssvärmen kom och blåste bort all motivation mot Grönland. Men jag bet i och “krigade på” som Helene brukar säga och när de 10 veckorna var över hade jag gått ner 5 kilo och minskat över 20 cm på hela kroppen, varav nästan 10 i midjan! Totalt sedan nyår har jag alltså gått ner 14 kilo, en bedrift jag nog måste säga att jag är rätt stolt över. Med tanke på måtten vs kilona så har jag nog byggt på mig muskler rätt duktigt med.

Inför första passet med min PT Helene var jag så smått skräckslagen men om man bortser från blodsmak i munnen och betonglår dagen efter så kan jag nog arkivera händelsen som en positiv upplevelse. Och det blev bara bättre, det här med PT är något av det bästa jag gjort, vilken kick!

Grace Wellness Viktskola med tränings- och kostråden gav väldigt bra riktlinjer om hur man skulle äta och vad man skulle tänka på. Personligen tycker jag att det är viktigt att veta varför man ska göra något, inte bara att man ska göra det. Så jag grottade ner mig i vad de olika ämnen gör för nytta i kroppen och hur man kan påverka sin utveckling genom inte bara vad man äter men även hur och när.

Jag har ju under dessa 10 veckor även ätit kosttillskott i form av Xantan (för ökad mättnadskänsla och minskat sötsug), Reducer (för ökad förbränning) samt Bredspektrum Antioxidant för lite påfyllning av vitaminer och mineraler. Av dessa kommer jag troligtvis att fortsätta äta både Xantan och Bredspektrum Antioxidant, jag tycker det är helt fantastiskt att sötsuget bara kan försvinna ut i tomma intet som det gjorde för mig redan första veckan! Reducer kommer jag dock inte fortsätta med då jag fick sådan halsbränna av den, detta tack vare min sporadiska magkatarr.

De senaste två veckorna har jag tagit en liten paus från mitt hårda kost- och träningsprogram. Liiite semester måste man ju få. Men nu är det bara på’t igen! Även fast de 10 veckorna med Grace Wellness nu är till ända så blir det ingen rast, ingen ro här. Augusti blir plågmånad. Så det så.