En sommarmorgon

Har varit borta från internet i nästan en vecka och inleder med ett inlägg om att äta? Jo, jag tackar jag.

Jag har i och för sig gjort en hel del av det. Ätit alltså. Men jag orkar inte pladdra om min dåliga karaktär idag. Nej, låt oss pladdra om min fantastiska morgon istället.

Vaknade sju. Snoozade i en halvtimme och släpade mig sedan motvilligt ur sängen. På med träningskläderna. Uppvärmning. Styrketräning. Ajaj. Ojoj. Varmt och jobbigt. Men skööönt på samma gång.

Efter en halvtimmes styrketräning snörde jag på mig joggingskorna och tog bilen till ett elljusspår lite längre bort. Ibland måste man ju skoja till dig lite. Och ojoj va skoj det var. Och ajaj va jobbigt det var. En sträcka på dryga 4 km tog mig nästan 45 minuter. What? Det blev eventuellt lite längre eftersom jag gick lite vilse. Hur man nu går vilse längs med ett elljusspår. Jag vet hur. Och kuperat var det. Upp ner stock och sten. Svetten rann. Och äntligen tillbaka till bilen.

Snabbt ombyte. På med sandalerna och fram med handduken. Promenerade ner till sjön där i närheten. Inte en kotte vid stranden. Bara solen och fåglarna. Ut på bryggan. Tjingade lite på firrarna som simmade omkring där nere. Sådana där småfirrar med ränder på sidorna och röda fenor. Abborrar tror jag de kallas. Klättrade nedför stegen ner i vattnet. Aj oj kallt. Fast egentligen inte. Ett två tre, på det fjärde ska det ske. Och plums. Hyperventilerade så smått innan det blev skööönt. Simmade runt. Låg på rygg och såg molnen glida förbi. Hade nog simmat omkring där bra mycket längre om jag inte läst om bitgalna gäddor. Men för badkrukan som aldrig badar var det rätt bra.

Det enda som hade gjort den här dagen bättre var om jag hade haft en bild på det. Men istället får jag hoppas att mina ord räcker.