Kundtjänst

Öppettider kundtjänst: Måndag – fredag kl 10-15.
Lunchstängt kl 12-13. E-post besvaras inom 48 timmar.

Tel: 08-509 332 00
E-post: info@gracewellness.se
Returadress: Scandinavian Good Business AB,
Box 11127, 10061 Stockholm
Organisationsnummer: 556991-0127

Grace Wellness är anslutna till Nix, spärregistret för konsumenter och företag. Önskar du inte bli kontaktad av oss kan du registrera dig genom att klicka här.

Vid eventuella frågor kring din beställning eller våra produkter kontakta vår kundtjänst.

Frågor & svar

1. Försäljning

Våra erbjudanden!
Grace Wellness säljer produkter via telefon, internet, direktreklam och direktförsäljning. Vi erbjuder våra produkter och tjänster i form av kundanpassade lösningar som ska passa dig som konsument så bra som möjligt. För närvarande säljer vi produkterna Reducer och Xantan för god viktkontroll och Bredspektrum Antioxidant för ett hälsosamt åldrande och förstärkt immunförsvar.

Varför har ni ringt mig?
Om du undrar varför just du blir uppringd av oss så beror det på att du tidigare deltagit i en marknadsundersökning, kampanj eller gjort ett köp. I stort sett vid samtliga marknadsundersökningar, kampanjer eller köp står det angivet att dina uppgifter kan komma att användas i tredjepartssyfte såsom marknadsföring. För att vi ska kunnat ta del av ditt mobiltelefonnummer så har du aktivt tagit del av denna information då du godkänt avtalsvillkoren. Grace Wellness följer de branschregler som är framtagna av bland annat SWEDMA och Kontakta.

Hur kan ert erbjudande vara till ett så pass lågt pris?
Den första försändelsen i abonnemanget betingar ett lågt pris eftersom vi vill att du ska få en möjlighet att prova våra produkter under en tid utan åtagande. Grace Wellness kosttillskott är ett resultat av svensk forskning och innehåller rena ingredienser och extrakt från naturliga källor med vetenskaplig dokumentation och är tillverkade enligt högsta tänkbara standard. Vi är övertygade om att när du provar våra kosttillskott så kommer du att vara nöjd med ditt val och därmed fortsätta att beställa produkter från oss, antingen idag eller vid ett senare tillfälle.

Hur gammal måste jag vara för att handla hos Grace Wellness?
Du skall ha fyllt 18 år för att få handla hos oss.

Till toppen

2. Mitt abonnemang

Hur ser mitt abonnemang ut?
För att du ska få full effekt av dina kosttillskott och dess goda effekter är det viktigt att du dagligen tillför kroppen en jämn dos. Därför är våra abonnemang uppbyggda så att du aldrig ska behöva vara utan kapslar eller tabletter. Alla våra tabletter och kapslar är hygieniskt förpackade och förseglade. Produkterna på abonnemang får du direkt i brevlådan – inget köande på posten eller i affärer. Du behöver aldrig oroa dig för att bli utan. Det första paketet du får tillsänt är ett välkomstpaket i ett abonnemang.

Grace Wellness har ett antal olika erbjudanden på våra olika produkter. Det enklaste sättet för dig att hitta information om ditt abonnemang är att kontakta vår kundservice på 08 – 509 33 200.

Har jag bindningstid på mitt abonnemang?
Grace Wellness marknadsför endast abonnemang utan bindningstid.

Ändring av mitt abonnemang?
Du kan när som helst säga upp abonnemanget. Genom att använda det användarnamn och lösenord som du erhållit per e-mail kan du enkelt säga upp ditt abonnemang under Mina sidor. Det går även att säga upp ditt abonnemang skriftligen, per e-post eller per telefon. Vi behöver en viss tid på oss för att administrativt handlägga uppsägningen och informera vårt lager vilket innebär att vi behöver din uppsägning enligt nedan:

På din faktura eller plocksedel hittar du datumet för sista dag att ändra något inför kommande leveranser. Är ingen ändring inkommen innan detta datum, skickas nästa försändelse automatiskt ut.

Kan jag beställa för flera månader samtidigt?
Javisst! Beställer du för flera månader på en gång sparar du in på dina portokostnader. Ring kundservice så ordnar vi så att nästa försändelse innehåller den period du önskar. Är du ny kund och beställer via webben kan du ange detta önskemål i kommentarfältet. Du kan välja mellan leverans varannan månad, var sjätte månad och en gång per år. Väljer du leveransperioden “ett år” levererar vi askar för ett helt år till dig och ett år senare får du ytterligare ett års dagsdoser med posten.

Kan jag beställa för flera personer samtidigt?
Javisst! Hela familjen mår bra av att använda kosttillskott. Beställer du till flera personer i samma leverans minskar du också dina portokostnader, eftersom vi då kan sampacka produkterna. Ring eller mejla kundservice så ändrar vi till önskat antal askar från nästa leverans. Beställer du på webben för flera personer i hushållet, så ange gärna antalet personer i kommentarfältet.

Har ni någon familjerabatt?
Ja. Om ni är fyra eller fler i hushållet som äter någon av Grace Wellness kosttillskott ger vi er 10 procents familjerabatt, på alla era kosttillskott från oss.

När kommer mina produkter?
Du har normalt din leverans inom cirka 1 vecka från den dag du beställt varan. Vi kan i dagsläget enbart leverera till adresser inom Sverige. Försändelsen levereras direkt hem i din brevlåda (är paketet för stort får du en talong i brevlådan och hämtar paketet på närmaste utlämningsställe). Om ditt köp inkluderar en premie så skickas den ut i samband med försändelse 2.

Hur ofta kommer försändelserna?
Det första paketet du får tillsänt är ett välkomstpaket i ett abonnemang, och beroende på ditt val av erbjudande, räcker det till:

• 30 dagars förbrukning av Bredspektrum Antioxidant
• 20 dagars förbrukning av Reducer
• 15 dagars förbrukning av Xantan

Cirka 15-19 dagar efter ditt välkomstpaket får du en försändelse med:
• 2 månaders förbrukning av Bredspektrum Antioxidant á 320 kr
• 2 månaders förbrukning av Reducer á 718 kr
• 2 månaders förbrukning av Xantan á 718 kr

Därefter får du en försändelse:
• var 60:e dag med en 2-månaders förbrukning av Bredspektrum Antioxidant
• var 60:e dag med en 2-månaders förbrukning av Reducer
• var 60:e dag med en 2-månaders förbrukning av Xantan

Du kan alltid ändra ändra intervallet på dina försändelser, Kontakta vår kundtjänst på 08-509 33 200 så hjälper de gärna dig.

Tillkommer det några kostnader?
En porto- och expeditionsavgift tillkommer med 78 kronor (49 kr om du betalar med kort) per försändelse. Är ni flera i samma hushåll som prenumererar, sampackar vi produkterna (så långt det är möjligt) och ni betalar fortfarande bara en portoavgift för beställningen. Detsamma gäller om du beställer för flera månader samtidigt.

Vad gör jag om min leverans uteblivit?
Grace Wellness skickar samtliga försändelser med Posten och tyvärr händer det ibland att en försändelse ibland kan försvinna i Postens hantering. Om du inte mottagit din försändelse inom 2 veckor från beställningsdatum ber vi dig kontakta vår kundservice så hjälper vi dig att ordna en ny leverans.

Om du inte mottagit din försändelse kan det också bero på att du bor på en annan adress än den du är folkbokförd på. Vi har endast möjlighet att skicka våra produkter till din folkbokföringsadress.

Till toppen

3. Avtalsvillkor

Gå till Betalning och leverans för fullständiga villkor

När gäller ångerrätten?
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) har du som kund rätt att ångra ditt ingångna abonnemangsavtal inom 14 dagar, från det datum varorna har levererats. Ångerrätten gäller därför endast på ditt välkomstpaket och inte på de löpande försändelserna i abonnemanget. Om du som kund vill utnyttja din ångerrätt och returnera varan rekommenderar vi att du meddelar vår kundtjänst per telefon, skriftligen eller per e-post. Telefon, post och e-postadress till vår kundtjänst finner du alltid på vår faktura. Ångerrätten gäller endast om varan skickas tillbaka i oskadat skick och i sin originalförpackning. Om du har brutit produktens försegling gäller inte ångerrätten. Du står själv för returfraktavgiften.

Från den dag du returnerar din produkt till att vi registrerat den som en godkänd retur i vårt system så kan det ta ett antal dagar. Vi ber dig därför att returnera din produkt så snart som möjligt för att undvika att det skickas nya försändelser samt faktura.

Vad innebär distans- och hemförsäljning?
Det innebär att du köper något via distans såsom Internet, postorder, telefon- hem-, och direktförsäljning samt direktmarknadsföring. Dessa försäljningskanaler omfattas av Distans- och hemförsäljningslagen. Distans- och hemförsäljningslagen innehåller bland annat krav på näringsidkarens informationsskyldighet och regler om konsumentens ångerrätt. Vid distanshandel har du som konsument alltid 14 dagar ångerrätt från den dag du mottagit din produkt. Mer information om köp via distans hittar du på konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se

Hur fungerar vår avtalsbindning?
Vi tillämpar två kompletterande former av bekräftelse av avtal vid telefonförsäljning: ljudinspelning och accept via sms.

Vid samtalet görs en ljudinspelning av vad säljaren samt konsumenten kommit överens om. Denna ljudinspelning utgör en trygghet för såväl kund som säljare. I inspelningsaccepten framgår tydligt samtliga avtalsvillkor och konsumenten informeras när inspelningen börjar. Efter samtalet skickar vi ut en SMS-bekräftelse av överenskommelsen som du bekräftar genom att svara jakande. SMS-bekräftelsen och svaret på densamma är juridiskt likställt med ett skriftligt avtal.

Vad gör jag om det är fel på produkterna i försändelsen?
Om dina varor blivit skadade i transporten – kontakta vår kundtjänst så löser vi det med transportören. Transportskada skall reklameras inom ”skälig tid” från det felet upptäckts eller borde ha upptäckts. Reklamation som sker inom 2 månader från köptillfället anses alltid som inom ”skälig tid. Vi vill alltid att du som kund ska vara nöjd och skickar självklart en ny produktförsändelse utan kostnad. Vid godkänd reklamation kommer du att ersättas för returfraktkostnaden.

Värvning
Värvningspremien sänds automatiskt till dig när din vän har betalt sin första faktura. Väljer du avdrag på din faktura som premie dras den automatiskt på din nästkommande faktura efter att din vän har betalt sin första faktura. Du kan värva en vän på vår värvningssida.

Till toppen

4. Fakturafrågor

Till vem vänder jag mig när jag har frågor om min faktura?
Grace Wellness samarbetar med Capway AB. Capway ansvarar för vår fakturahantering och är betalningsmottagare för samtliga fakturor. Detta innebär att betalning enbart kan ske till Capway.

Hur går jag tillväga för att betala min faktura?
Du kan antingen välja att betala via internetbank eller via inbetalningskortet som medföljer på fakturan. Vid betalning ange referensnummer (OCR) som du hittar längst ner på inbetalningskortet. Skulle det uppstå något problem med inbetalningen ber vi dig kontakta kundservice.

Till vilket bankgiro ska jag betala?
Capway är betalningsmottagare på samtliga fakturor. Bankgironummer till Capway är 5408-7291 vilket du även finner på ditt inbetalningskort.

Jag saknar min faktura!
Kontakta Capway kundtjänst på tel: 010 – 198 91 20 så hjälper de dig med att ta fram en ny faktura.

Jag har fått en faktura på 79 kr tillsammans med min första försändelse trots att det endast skulle kosta 1 kr!
I varje försändelse från Grace Wellness medföljer det en faktura som fungerar som adressbärare så att din produkt ska kunna levereras. Du betalar endast 1 kr för produkten plus 78 kr för porto- och administrationsavgifter. Det ska du ha blivit informerad om:

➢ vid samtalet med vår representant, eller
➢ i erbjudande du erhållit hem i brevlådan alternativt via e-mail. eller
➢ i villkoren på Grace hemsida eller på landningssidan med erbjudandet

Om du inte har erhållit denna information kontakta vår kundtjänst så undersöker vi saken närmare.

Jag har fått en påminnelsefaktura!
Din faktura bifogas alltid försändelsen och betalningstid på fakturan är 14 dagar. En påminnelsefaktura skickas enbart om din faktura förfallit utan att du har betalat. Det tar 1-4 dagar för din betalning att registreras hos Capway. Har du betalt samma dag som förfallodatumet och fått en påminnelse så ber vi dig bortse från denna.

Jag har missat att betala min faktura som hade en inkassoavgift, vad händer nu?
Om du missat att betala en faktura med inkassoavgift så ber vi dig kontakta kundservice för anvisningar.

Hur vet jag om min betalning registrerats?
Fakturabetalningar är alltid gjorda till Gothia vilket innebär att Grace Wellness kundservice inte kan se din betalningshistorik. Vi ber er därmed att kontakta Gothia Financial Group direkt för att få vidare information om ditt ärende.

Till toppen

5. Produktfrågor

Vad är ett kosttillskott?
Kosttillskott är livsmedel avsedda att komplettera en daglig varierad kost och som är koncentrerade källor för vitaminer, mineraler eller andra ämnen. Med ett ämne som kännetecknar ett kosttillskott avses ett näringsämne, såsom vitamin- eller mineralämne, eller annat ämne som har en näringsmässig eller fysiologisk verkan. Kosttillskott kan även innehålla bland annat fibrer, aminosyror, fettsyror och kolhydrater och som annat kännetecknande ämne en växt, en ört eller en mikrob (Svensk Egenvård, säkra kosttillskott till konsument, 2009)

Varför ska jag ta kosttillskott?
Det finns i dag ett stort antal undersökningar som visar att de som äter mycket frukt och grönsaker löper mindre risk att drabbas av olika sjukdomar, främst hjärt- och kärlsjukdomar. Det skulle kunna bero på att frukt och grönsaker innehåller antioxidativa ämnen. Antioxidativa ämnen skyddar cellerna i kroppen mot skadliga så kallade fria radikaler.

Ibland är det inte lätt att få i sig den mängd mineraler och vitaminer som kroppen behöver. Många stressar sig igenom vardagen och äter oregelbundet och inte alltid en näringsriktigt och varierad kost. Det är dessutom så att även om vi verkligen försöker att äta varierat för att fylla på med näringsämnen så innehåller maten inte samma mängd näring som den gjorde bara för några år sedan. Våra jordar utarmas på näring på grund av det moderna jordbruket och vi behöver äta mer frukt och grönsaker än någonsin. Även om ekologiska odlingsmetoder är på stadig frammarsch, bidrar fortfarande det moderna jordbruket till att minska näringen i jorden. Detta leder till en minskning av vitaminer och mineraler i vår kost. Kosttillskott kompenserar bristen på vitaminer och mineraler i dagens råvaror.

Forskare har kommit fram till att dagens frukt och grönsaker innehåller betydande mindre mängder av vitaminer, mineraler and andra näringsämnen. Järn, kalcium, protein, fosfor, riboflavin och C-vitamin hör till de ämnen som minskat mest. Näringstappen är stora i t ex broccoli, majs, vitkål och tomater. För att ge ett exempel minskade kalciumhalten med 46 procent i grönsaker och 16 procent i frukt mellan åren 1944-1999 (Medical Research Council). 1940 innehöll en morot fyra gånger mer magnesium än den gör idag. (Journal of the American College of Nutrition). Sveriges jordar har lite selen jämfört andra europeiska länder. Ämnet kan ha betydelse vid flera sjukdomstillstånd, t ex växtvärk, cancersjukdomar och muskelsjukdomar. Våra kosttillskott kompenserar den eventuella selenbrist som kan uppstå i kroppen.

Vi behöver äta mer frukt, grönt och fullkornsprodukter för att må bra. Ibland får vi i oss lite för mycket av kött, fett, socker, salt och konserveringsmedel – det kan lätt bli obalans i näringsintaget. Det är lätt hänt att det blir så här i vår stressiga vardag. Vi löser ofta tidsbristen med snabbmat som sällan är fullvärdig när det gäller mängden vitaminer och mineraler. Just vår ökade konsumtion av snabbmat är en av anledningarna till att kosttillskotten fått en viktigare roll för näringsbalansen.

Eftersom vi numera sällan odlar själva utan köper det mesta på varuhus, kan vi inte ha kontroll på kvaliteten. I stor utsträckning raffineras, lagras, fryses och konserveras vår mat, vilket leder till mindre mängd av t ex vitaminer och mineraler i maten. Ta skolmaten som exempel. Numera tillagas den allt som oftast i storkök och transporteras ut till bespisningarna. Där återuppvärms maten och kan därmed förlora en stor del av näringen.

När du tillagar maten kan mycket av vitaminer förstöras. Redan när du lagrar och fryser ned maten kan upp till hälften av vitaminerna försvinna. Kokning kan t.ex. minska mängden vitaminer. För att undvika onödigt näringstapp ska du koka grönsakerna i så lite vatten som möjligt.

Är Grace kosttillskott säkra?
Vårt kvalitetssystem säkerställer att vi och våra leverantörer uppfyller alla viktiga standarder och föreskrifter. Detta inkluderar ingredienserna i produkterna och deras sammansättning och renhet, den omfattande vetenskapliga dokumentationen av ingrediensernas verkan och märkning av produkterna.

Våra kosttillskott är hygieniskt förpackade och förseglade och är tillverkade enligt högsta tänkbara standard med följande certifieringar av produktionsanläggningen:

- BRC Food Certificate enligt Global Standard for Food Safety. Standarden introducerades 1998 och närmare 14 000 anläggningar i fler än 100 länder är numera certifierade enligt denna standard. Den utvecklades i syfte att skydda konsumenterna och definiera säkerhets-, kvalitets- och driftkriterier för tillverkare som måste nå överensstämmelse med aktuell lagstiftning.

- Ackrediterad av Norska Veritas.

- FDA godkända lokaler och tillverkning enligt FFRM-reglerna, som står för Food Facility Registration Module. FDA står för Food & Drug Administration i USA. Det vill säga GMP för kosttillskott.

- NSF certifikat enligt FDA:s regler Standard for Dietary Supplements. Det betyder att tillverkningen följer den av FDA uppsatta reglerna för god tillverkningssed (GMP för kosttillskott).

- ISO 22000:2006 certifierad av CNAS. ISO 22000 säkrar hela livsmedelskedjan – från jord till bord.

- Halal certifierade av Halals Internationella organ i Sydney, Australien.

Vi sätter stor vikt vid våra produkters ursprung och använder endast högkvalitativa och rena ingredienser från väldokumenterade leverantörer. Vi har specifikationer på varje enskild ingrediens samt produktcertifikat och tillverkningsdokument på samtliga kosttillskott. Med varje leverans medföljer ett analyscertifikat som verifierar de uppgifterna som finns i recepturen av de fysikaliska egenskaperna på tablett/kapsel, kemiska resultat på några av vitaminerna och någon mineral samt den mikrobiologiska kvaliteten.

Vi följer de internationella riktlinjerna för kvalitetskontroll enligt HACCP och kontrollerar våra produkter hos det oberoende och av Swedac ackrediterade analysföretaget Q & Q Labs AB i Göteborg.

Vad innehåller Grace kosttillskott?
Kvalitet är viktigt för oss på Grace Wellness, därför är vi mycket noga vid urvalet av ingredienserna i våra produkter. Vårt mål är att erbjuda dig de bästa kosttillskotten vilket innebär att vi framställer dem med högsta kvalitet och fokuserar på rena ingredienser med hög kvalitet och en säker produktionsprocess.

Reducer
Reducer innehåller grönt te, chillipeppar, hallonketoner, Koffein och krom. Samtliga dessa örter samt koffein och kromet är i ren form och kommer från naturliga källor.

Xantan
Xantan är namnet på en gelbildande och därmed vattenlöslig kostfiber. Xantan framställs från druvsocker ur majs (majsstärkelse) genom en fermenteringsprocess där det bildas långa så kallade polysackarider. Magsaften klarar inte av att bryta ned dessa, utan bildar istället gel tillsammans med vätskan och maten i magsäcken. Det innebär att den på det sättet passerar igenom tunntarmen utan att tas upp av kroppen. De gelbildande egenskaperna ger samtidigt en ordentligt ökad volym i magsäcken.

Bredspektrum Antioxidant
Tanken bakom Bredspektrum Antioxidant är trefaldig:

1. Att garantera att individen inte har för låga nivåer eller direkta brister på essentiella vitaminer, mineraler eller spårelement. Sådana suboptimala nivåer är mycket vanliga och kan aldrig uteslutas. Därför tillförs dessa ämnen i Rekommenderade Dagligt Intag-doser (RDI-doser). Detta kan inte garanteras med naturliga extrakt, utan måste ske med kända doser av rena ämnen. Viktigt här är att ha rätt form av ämnena, t.ex. för E- och D-vitamin. Detta sätt är således mycket säkrare än naturliga extrakt.

2. Att minska översyrlighet genom att tillföra magnesium, kalcium och kalium. Intag av mat, som ger upphov till mineralsyror (svavelsyra, saltsyra och salpetersyra), ger bl.a. ökad risk för inflammation och smärta. Surgörande mat är kött, fisk, ägg, bröd, ris, mjölk.

3. Att tillföra höga doser av ett brett spektrum av antioxidanter, t.ex. C-vitamin, E-vitamin, selen, B-vitaminer och flera blandextrakt från naturliga källor.

Extrakt från bär, frukter etc. är ett utmärkt komplement till Bredspektrum Antioxidant eller som antioxidantkälla, men kan inte ersätta Bredspektrum Antioxidants alla tre funktioner.

Mitt ansvar för bruk av kosttillskott!
Företaget saluför kosttillskott och inte läkemedel. Det är viktigt att läsa igenom innehållsförteckningen. Produkternas bruksanvisning är en rekommendation och det är under alla omständigheter upp till kunden att själv att förvissa sig om lämpligheten av bruk av kosttillskott. Våra produkter säljs inte i syfte att hela, läka eller ha någon som helst medicinsk effekt utan är och skall enbart ses som tillskott till din vanliga diet och användas av redan fullt friska personer. Intag av kosttillskott kan vara farligt, exempelvis vid överkonsumtion, kraftig övervikt, graviditet eller vid förtärande av tillskotten tillsammans med andra preparat och/eller mediciner och användare bör därför rådgöra med läkare före bruk av våra produkter. Om du har allergier bör du läsa igenom innehållsförteckning innan du beställer/använder produkten. På det viset kan du försäkra dig om att den inte innehåller något ämne som du kan reagera negativt emot.

Om jag har allergier?
Om du har allergier bör du läsa igenom innehållsförteckning innan du beställer/använder produkten. På det viset kan du försäkra dig om att den inte innehåller något ämne som du kan reagera negativt emot. Personer med allergi mot någon av ingredienserna bör iaktta största försiktighet.

Xantan
Druvsocker (glukos) ur majs är råvaran till Xantan, som jäses genom odling av bakterien Xanthomonas campestris. Resultaten renas med isopropylalkohol, torkas och mals l pulver. Kemiskt är det en polysackarid/kostfiber. Risken för allergier är liten, eftersom det är mycket ovanligt med allergi mot majs.

Om jag är gravid eller ammande?
Gravida och ammande bör ej använda våra kosttillskott Xantan och Reducer för viktkontroll, framförallt så att viktreduktionen inte påverkar barnet.

Från vilken ålder kan jag ta Grace kosttillskott?
Användning av våra kosttillskott rekommenderas från 16 år.

Om jag använder mig av läkemedel?
Företaget saluför kosttillskott och inte läkemedel. Våra produkter säljs inte i syfte att hela, läka eller ha någon som helst medicinsk effekt utan är och skall enbart ses som tillskott till din vanliga diet och användas av redan fullt friska personer. Intag av kosttillskott kan vara farligt, exempelvis vid överkonsumtion, kraftig övervikt, graviditet eller vid förtärande av tillskotten tillsammans med andra preparat och/eller mediciner och användare bör därför rådgöra med läkare före bruk av våra produkter.

Har Grace kosttillskott testats på djur?
Grace Wellness produkter har inte testats på djur. De ingående ingredienserna är godkända för intag av människor, så det behövs inga djurtester.

Om jag har kraftig övervikt?
Vid övervikt som beror på sjukdom rekommenderar vi företrädesvis att ta kontakt med läkare.

Hur fungerar Reducer?
Reducer innehåller ett antal välkända örtextrakt som i vetenskaplig dokumentation har visat sig ha egenskaper som gör att ämnesomsättningen ökar, med en minskad vikt som resultat. För mer utförlig information klicka här

Varför får jag ibland ont i magen när jag har intagit Reducer?
Somliga människor reagerar starkt på kryddor. Om du upplever smärtor i buken bör du sluta med intag av Reducer, men använd gärna Xantan istället.

Varför har jag svårt att sova när jag tar Reducer på kvällen?
Reducer innehåller grönt te och koffein vilket har en uppiggande effekt. Vid sömnsvårigheter bör intag av Reducer undvikas på kvällstid.

Hur påverkar Reducer potensen negativt?
Reducer innehåller ginseng, som bidrar till kärlekslivet.

Kan jag ta Reducer om jag har järnbrist?
Reducer innehåller grönt te och te i alla former hämmar upptaget av järn. Vår rekommendation är att inte inta Reducer direkt ihop med mat som innehåller järn om man har järnbrist eller om man intar ett kosttillskott med järn. Vi rekommenderar dessa personer att inta Reducer 30-60 minuter före måltid samt vid intag av produkt med järn.

Varför känner jag mig uppsvälld när jag tar Xantan?
Xantan är ett pulver som sväller upp till en trögflytande gelé när den kommer i kontakt med vatten. Denna gelé lägger sig sedan i magsäcken där magsaften inte klarar av att bryta ner Xantan, så den fortsätter igenom tunntarmen utan att tas upp av kroppen. När du börjar använda Xantan kan det under en period innebära att man får lite mer gaser, innan tarmen vant sig. Det går normalt över efter ett par dagar.

Kan jag fortsätta med Grace viktkontrollsprodukter som ett extra tillskott och som hjälp att hålla min vikt?
Det gäller att komma underfund med vad som behövs för att behålla vikten. Man kan t e x sänka dosen och se vad som händer. Men man bör absolut inte tillåta viktuppgång igen! Man kan mycket väl fortsätta att använda Grace produkter för viktkontroll i behövlig dos under lång tid.

Jag har svårt för att svälja de stora kapslarna/tabletterna?

Xantan
Om du har svårt att svälja kapslarna tillsammans med 1 stort glas vatten går det också bra att röra ut kapslarna i ett glas vatten och dricka på det sättet. Undvik däremot att öppna kapslarna för att ta pulvret torrt. Xantan sväller fort och upplevs ofta som obehagligt i munnen.

Reducer
Ta isär kapseln och sprid ut pulvret i t e x maten. Effekten kan bli att maten smakar lite starkare än vanligt, precis som när man kryddar maten lite extra.

Bredspektrum Antioxidant
Det finns en skåra tvärsöver tabletten som är till för att man ska kunna bryta tabletten i 2 mindre delar. Bryt isär tabletteten och svälj den i två delar.

Hur fungerar Bredspektrum Antioxidant?
Bredspektrum Antioxidant har ett brett spektra av vitaminer, mineraler (magnesium, vitamin A, B1, B6, B12, D) och antioxidanter (zink, koppar, selen, vitamin C) bidrar till immunförsvarets normala funktion. De aktiva ämnena I Bredspektrum Antioxidant är många, av god kvalitet och i väl tilltagna doser, vilket gör att kroppen har lätt för att ta upp och tillgodogöra sig dem. Tillsammans bidrar ämnena till att hålla dig hälsosam och skydda kroppens celler mot angrepp från de fria radikalerna (zink, koppar, mangan, selen, vitamin C, E).

Parallellt med sin antioxidativa förmåga har vitaminerna och mineralerna i Bredspektrum Antioxidant också sin normala fysiologiska funktion i kroppen. Vitaminer och mineraler är essentiella näringsämnen, som kroppen hela tiden behöver ett tillskott av för sin normala funktion. Ofta slarvar vi ibland med kosten och då kan vi få i oss för lite vitaminer och mineraler. I ett sådant läge är Bredspektrum Antioxidant ett komplement. Om vi utsätter vår kropp för stora ansträngningar ifråga om miljö eller hårt kroppsligt arbete genom till exempel motion eller idrott ökar också behovet av såväl vitaminer som mineraler. För mer utförlig information klicka här.

Till toppen


Grace partners