Gå ned i vikt

Att gå ned i vikt är något vi alla som regel siktar mot, vissa mer och en andra mindre. Att gå ned i vikt är dock inte alltid en lätt historia. Alla har vi olika förutsättningar, rent genetiskt att både lägga på oss och att bli av med vikt. Dessutom ger även den livsstil vi lever olika förutsättningar för att gå ned vikt. Har vi ett stillasittande jobb kan det vara svårt att bli av med den energi vi får i oss genom maten under dagens lopp.

Det är just det som krävs för att gå ned i vikt, att göra sig av med mer energi än vad vi får i oss. Hur man går tillväga för att uppnå detta kan te sig olika. En bra start är att se över sina matvanor i dagens läge. En bra utgångspunkt är att se till att man äter flera gånger och i mindre portioner under dagens lopp. Att inte äta något under hela dagen för att sedan på kvällen dra i sig en stor middag gör att blodsockret blir ojämnt, kroppen ställer in sig på svält och när den då väl får mat drar den åt sig så mycket fett och energi som möjligt och lägger det på lager. En annan vanlig negativ effekt blir att man gärna under dagens lopp tappar blodsockernivån och istället småäter, gärna söta saker, som ökar utsöndringen av insulin i kroppen.

Motion behöver alla, oavsett vilket arbete vi har. Men hur man motionerar är väldigt individuellt. Är man ovan att motionera kan det vara bra med en mjukstart, såsom promenader. Att promenera i rask takt är ett av de bättre sätten att gå ned i vikt, då motion på så pass låg intensitet gör att kroppen direkt tar av fettförrådet vi har på kroppen. Detta till skillnad från högre intensitet då kroppen först och främst tar av kroppens kolhydrater.

Det kan ibland vara trögt att komma igång med att gå ned i vikt och det vara svårt att bibehålla motivationen då man inte ser resultat med en gång. Att gå ned i vikt är tidskrävande, men för att få en effektiv start finns det hjälpmedel att tillgå. Olika kosttillskott och örter kan hjälpa på processen och effektivisera viktnedgången. Det finns tillskott som både dämpar hungerkänslor, effektiviserar fettförbränning och ökar vår ämnesomsättning. När man ska dra ner på kosten, och inte riktigt har vanan inne att göra detta, är det lätt att missa att få i sig alla viktiga ämnen som kroppen behöver för att fungera. Vill man vara säker på detta, finns det även kosttillskott med alla de nödvändiga mineraler och vitaminer, som gör att kroppen fortsätter att fungera optimalt.