Dietpiller

I USA har bara de senaste åren, överviktiga förvandlats till en mångmiljardindustri, mycket tack vare till exempel olika typer av dietpiller som lanseras. Dietpiller kan ha olika funktioner. De vanligaste är de som sägs öka förbränningen och göra att man blir smalare utan att anstränga sig speciellt, varken äta mindre eller röra sig mer. För de som redan tränar, lockas det med större effekt och bättre resultat, tydligare och synligare muskler.

Människans kropp har en rad olika överlevnadsinstinkter, varav en är att spara och skydda våra fettdepåer, en instinkt som förmodligen utvecklades under tider då mat var en bristvara. Detta gör att det inte alltid är lätt för oss att bli av med fettet vi har lagt på oss. Även aptit är en viktig och naturlig instinkt vi har och den är därför svår att komma under bukt med, då vi inte alltid gör oss av med den energin vi får i oss. För en del är problemen så pass stora att läkarhjälp är nödvändigt. Detta brukar vanligtvis gälla dem med ett BMI på över 35. Dessa får som regel recept belagda dietpiller. Ligger man dock inte i denna zon, men ändå vill ha en lite hjälp på traven med att komma igång med viktminskningen, kan dietpiller vara en start.

Det finns dietpiller med olika verkningsområden. Vissa ökar vår ämnesomsättning och hjälper alltså till att göra oss av med den energin vi får i oss mer effektivt. Några hjälper kroppen att göra sig av med fettdepåerna och är mer fettförbrännande. Medan andra helt enkelt ökar vår mättnadskänsla och får kroppen att tro att den är mätt. Därmed dämpas behovet av att äta lika mycket mat som tidigare.

Redan på 1930-talet började användandet av dietpiller, men då i form av amfetamin. Andra namn användes på dietpillren såsom Benzedrine. Dessa fungerade som så att de stävjade hungern, och gav vad som tycktes vara en bonus, nämligen en ökad pigghet. Åren 1967-68 förbjöds dock dessa former av piller, på grund av ökad dödlighet efter användandet av dem. Resultatet blev även större och fler restriktioner från staten kring vad som var tillåtet vid försäljning av dietpiller. Man bör alltid se över innehållsförteckningen på dietpillerburkarna. Om den är innehållsförteckningen svårförstådd och inte tillräckligt givande, kan det vara en idé att först ta reda på vad de olika innehållen står för. I dag innehåller dietpiller naturliga ämnen såsom örter och grönt te och de kan på ett skonsammare sätt göra att man kommer igång med sin diet.

Det är lätt att tappa modet och allt känns förgäves när man inte ser resultat. En bra start kan då alltså vara att kickstarta och hjälpa viktminskningen igång med dietpiller. Målet bör alltid vara att ändra sina livsvanor dock, så resultatet kan bibehållas.