Bantningstabletter

Alla människor har olika förutsättningar för att gå ner i vikt. Inte bara genom den arvsmassa och genetik vi har, utan även vår vardagliga situation och levnadsstil påverkar oss. De flesta av oss har bantat vid ett eller flera tillfällen. Men det är inte alltid lätt att komma igång med bantning, och det är lätt att man tappar tålamodet och motivationen innan man ens riktigt kommit igång. Vi lever i ett stressigt samhälle, och har inte alltid tid och energi att gå på gym flera gånger i veckan eller laga mat efter svåra recept. Dessutom kan det vara svårt att hålla motivationen uppe när man inte direkt ser något resultat.

Har man svårt att komma igång med bantningen, och vill se resultat för att öka motivationen, kan det vara en idé att tillsammans med ändrade kost och motionsvanor, hjälpa till lite på traven med bantningstabletter. Att se till att man fortfarande får i sig alla mineraler och vitaminer kroppen behöver är fortfarande viktigt för att kroppen ska fortsätta fungera optimalt. För att vara säker på att man får i sig allt man behöver finns det kosttillskott, som ses som ett supplement till vår dagliga kost.

Det finns ett antal olika typer av bantningstabletter på marknaden idag och de är efterfrågade. Vi äter 8 gånger mer bantningstabletter än vad vi gjorde för bara 8 år sedan. Utbudet är alltså stort, och de flesta tabletter säger sig ha olika funktioner. En del ökar dämpar sötsuget och ger en energigivande inför träningspasset, eller en kombination av alltsammans. Andra ökar vår ämnesomsättning.
Till skillnad från många andra typer av tabletter som innehåller farliga ämnen såsom efedrin, synefrin eller koffein som alla ger negativa biverkningar, finns det andra bantningstabletter som innehåller naturliga ämnen och örter, som utan biverkningar hjälper kroppen att bli av med vikt. Innehållsförteckningen på burkar och förpackningar kan ibland vara svårförstådda, så kolla en extra gång och kolla upp sådant du inte förstår första gången innan du börjar med bantningstabletter.

Viktigt i samband med att man äter bantningstabletter är att tänka på att dricka rikligt med vatten när du tar själva tabletten för bästa effekt.

Har man ett BMI på över 35, rekommenderar läkare ofta receptbelagda bantningstabletter, där konsumtionen övervakas av läkare.